注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夏洛妖风

写手歌狂追星叔控恋手写喜欢纸质书典型O型巨蟹狮子座的 - 妖风。

 
 
 

日志

 
 

无题..Angring  

2008-10-10 23:16:52|  分类: 心情日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

近日..知道咗老吉同鸡宝吵教嘅事..本来我係唔想讲咩嘅..但接落来几日嘅事..真係令我好嬲..

见到老吉签名特别显得激动果日我就问佢发生咩事瞭..老吉同我讲完..我已经开始有火..我以前识嘅老吉..好少会低声下气..

当然..大家可以认为佢係自负..我亦知道老吉係有咁嘅性格..但係..佢有自负嘅资本吖..唔通佢就唔係五中街舞嘅生力军咩..我见住佢由唔识跳舞到跳得好..依D都值得佢去自负吧..佢係有咁嘅天分吖..唔可以自负一下么?

但係..鸡宝..你有必要做到咁咩..!

 

*Freddy. :

佢话我人格有问题喔 

话我自私刁閪. 

我头先扯晒块面皮落黎好声好气甘同佢讲吔 

佢句句都有刺嘅~ 

 

我知道老吉係好钟意跳舞..如果唔係太大嘅问题..无咩可以令佢离开fs(fire spirit)..

 

鸡宝..你自问做到唔自私咩?!

我好声好气去你blog留言..已经无明讲D咩出来话你..只係想讲..错嘅唔止係老吉一个..老吉认係佢话你先..我知道老吉冲动..依件事上佢会有错..但係点解你连留我嘅留言都唔敢?

我知道我係果十几个留言中唯一一个唔合群嘅..所有已经留言嘅都表示支持你..我唔会..本来我仲想有人睇到我条留言嘅话..可以化解下你哋之间嘅事..但係你做得太过分喇!!连一条中立意见都唔肯保留..!

我仲以为你有几理直气壮..将过错全部放到老吉身上..原来..你都只係因为老吉同你吵..你先将所有错都推到老吉身上.

 

我係第一篇留言度写..

“依篇留言一发..或者就无朋友做瞭..”

但我依家冧来..咁嘅朋友..要唔要都罢!!

 

你话老吉自私..唔通你就唔自私咩?!

老吉话自己上次因为自己嘅自私搞到我喊..但我仲记得..由佢见到我流眼泪嘅果刻起佢就开始怕..后来我足足有三日无同佢讲嘢..但我睇到老吉係怕我会一直怪佢嘅..一直都唔敢再同我讲乜..其实我怪嘅唔单止係佢..而且我觉得..朋友间..依D嘢..只係过眼云烟..无咩所谓..况且我亦相信老吉已经知错...

 

好..你话老吉自私嘛..咁我讲件事出来..睇下究竟係边个更自私

上学期研究性学习..我哋分配好工作..你做揾资料..有个星期去自修室汇报工作..准备编问卷..问起你D资料嘅时候..你望住本政治学评..十几分钟先讲咗一个point出来..

我认..我係信唔过你..所以我宁愿係汇报前一晚捱到12点几去揾30几个point去准备我果份问卷.但无可厚非嘅係..我无睇错噶..你的确无完成任务..

我当时真係好嬲..我已经忍好耐瞭..每次开会汇报都要迁就你..你一句唔得闲就搞到我哋就算约好晒都要取消..话去果次又迟到..我忍完一次又一次...但我无冧到..你唔开会就算..就连自己嘅本职工作都做唔好..

我抱怨两句..你就开始谩骂..后来小彪都睇唔过眼..都话你无完成好工作..你仲一直揾藉口..又话要复习又话攰..再唔係就话真係有揾..用脑记..哈..用脑记?!就算我信你..但对比起我用笔头写低30几个point..你依D算有完成咩?

係吖..我唔洗复习..我就唔攰嘅..我係铁人对吧?

你话我同小彪係一言堂..话我同小彪将所有错加係你身上..

 

好..我就要问下..所有读紧依篇文嘅人..我係咪一言堂..高中以来..我有无一言堂过..

 

你今次何尝唔係咁?老吉已经扯低面皮同你讲..你唔领情就算啦..写篇咁嘅rap出来算点吖?!

 

我唔明..点解会有咁多人去你blog留言企係你果边..

但我明..点解我会唔怕做另类嘅一个..去一条中立留言..

因为老吉係我嘅好朋友.永远都係!

 

我唔知点解咁多人都唔钟意老吉..唔通佢唔係好人咩?

各位认为佢差嘅人..自问一句..有无尝试过了解佢?

佢係成日整我..mi我..但我有事..佢会企出来帮我..

鸡宝会咩?揾佢帮手..只会左推右推..除非果件事对佢自己都有好处..

我唔知佢点对你哋..但起码我眼中..佢係咁样嘅人...

 

本来我唔想写D咁嘅嘢..但係鸡宝你两次删咗我嘅留言..我真係完全失望..甚至于平时见到你..我会觉得好心寒...

到后来..我越冧越嬲..我觉得作为朋友..我做唔到睇住自己朋友俾人误解都唔去做D咩...

 

我係唔识几个舞社嘅人..我亦唔奢求有舞社嘅人来支持我嘅观点..我只係想识得佢两位嘅人分清楚..谁是谁非..

 

我相信一句话的..公道自在人心..有些事..舞社的人没有看到过..不代表没有发生过..

我与这两个人相处了一年..我相信我自己的眼睛与判断力..

因此在鸡宝的blog..我忽略了所有人嘅用户名..只係睇到一群人去支持一个随便话人自私..但自己却真正自私嘅人...

  评论这张
 
阅读(89)| 评论(6)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018