注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夏洛妖风

写手歌狂追星叔控恋手写喜欢纸质书典型O型巨蟹狮子座的 - 妖风。

 
 
 

日志

 
 

4.2·关于愚人节の流水账  

2009-04-02 21:08:23|  分类: 心情日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

天杀的愚人节.作业多到无时间写blog.

补翻补翻~

 

话说.愚人节并唔係个个都可以娱de~

于是.有个非常幸运嘅人~係我无谂过要整人嘅情况下撩起我把火~

边个?

咪就係师奶隔离位咯~名就唔讲喇.其坏处等待师奶嚟留言嘅时候写低.

总括嚟讲.可以话係一个阻住地球自转及公转嘅人.~(汗.我果然学地理学上脑瞭…)

 

话说.件事係咁嘅~

 ===========================================================================

第一堂係历史课~.就无人听嘅.于是我哋就讲卷啦~咁一堂课係绝对无可能讲完一份测验卷噶嘛.正在Benben准备拖堂之际.突然发现门外有位等待入课室嘅男人.结果.Benben就落课瞭~

大概2分钟之后~李桦(地理老师)就嚟瞭~而Benben又未走.李桦见到果个嚟听课嘅男人.就问Benben:”嚟听你课噶?”结果.我同某欣同学以及Benben异口同声兼同时话:”嚟听你课噶.”Obviously.李桦俾我哋吓亲瞭~

后来又陆陆续续来咗好多老师. 于是我谂.唔对路窝.张娴又无讲过依堂係推荐课.搞乜鬼咁多人嚟.我就望一望係课室后面坐嘅老师.结果发现...有D花痴嘅性质…

点解我要强调第一个嚟嘅係男人呢.因为后来嚟听课嘅n个老师(n≤8)都係女嘅- -|||

用小蚊同志嘅话嚟讲.就係:”係就係推荐喇.不过唔係推荐堂课.係个人呢.”

哈哈~当依句话係周峰课出现嘅时候.笑到我傻~

 ===========================================================================

汗…讲咗一大段废话嘅感觉…

入正题.

整只变态就係落课之后嘅事瞭~

话说佢好似有心同我抢咁.我落课要李桦签名.佢就成日走去问D弱智问题.搞到我次次都等N耐.另外一点.有时我都要问嘅时候.我就有喂佢食粉笔or粉刷嘅冲动…

落课之后我哋本来係要做课间操嘅.我就因为旧伤复发唔洗做啦.只变态就问弱智问题.乘机就唔去瞭.

结果.我整亲都快过佢行到上讲台.咁李桦就当然同我倾偈先噶啦~(汗.佢居然要我讲先知道我脚有伤…)一轮闲偈之后.李桦好似如梦初醒咁问只变态:”佢(我)就话整亲喈.你做乜唔落去做操?”

只变态话落得去嚟都迟到瞭.就係依个时候.我萌发一个善良嘅念头.我要拆穿佢~

于是我就保持一个托腮嘅姿势同李桦讲:”佢摆明就係吞port.借你过桥啦.”结果~哈哈哈~本来准备紧答佢问题嘅李桦由弯腰企翻直.保持一种BS嘅表情望著某变态大概半分钟.而依半分钟.我强烈忍笑ing~

至于后来係佢继续不屈不挠(某师奶:用”不屈不挠”依个词係咪太抬高佢瞭…?)咁问佢果D弱智兼且不知所谓嘅问题嘅时候.我无数次打断并且尽情咁润佢嘅事就省略大概1000字吧.总之.佢係我在场嘅情况下.问李桦问题都係无好下场噶喇~

包括今日.

知情人都知道其过程有几搞笑噶喇~我就唔重复讲瞭~

(某风依两日不断係度谂一句话:同我斗?同我抢?哼.!偏唔俾你~你够我玩咩~)

(P.s:师奶.你係咪应该好好咁犒劳犒劳我呢?)

不过.如果唔係佢.我依个April Fool’s Day又真係几无聊呢.

臭尤又有底裤…唔係…係底线…手误…臭蚊又师奶撑腰唔玩得…最主要係佢无”蛋糕”之类嘅痛脚俾我玩…某程度上.都係要感谢下只变态嘅~

 

我有个更加善良嘅念头.

我决定我以后要同佢抗争到底瞭~

同我抢?哼.!你够我玩咩~

 ===========================================================================

再次流水账完毕~

再次收工~

  评论这张
 
阅读(39)| 评论(14)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018