注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夏洛妖风

写手歌狂追星叔控恋手写喜欢纸质书典型O型巨蟹狮子座的 - 妖风。

 
 
 

日志

 
 

6.22·夏至日  

2009-06-22 20:13:16|  分类: 心情日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

好吧~我係學地理學上癮瞭~(雖說依件事MS大家早就確認瞭- -..)

但係..title同地理係完全無關的.起個咁嘅題目完全係因為今日真係熱鬼S人喇..

邊個話坐空調房就好噶喇..50幾人做一間幾近密封嘅房..我真係寧願熱S都唔想焗S.....

再者..到真係不得不出課室嘅時候..更加煎熬.....

呼~還望水平測果日唔好咁熱..唔係真係心機都無瞭- -

講起地理..TMD理科班嘅測驗卷我居然得52分..一頭撞S算了..雖說..某人說卷子有難度加上我們還沒複習到很多東西.....但係之前明明無咁差嘛..||_||真係欲哭無淚瞭..算吧..先搞掂理科好瞭..真係..邊個文科生好似我咁憨居..明明只有幾日就到水平測..我居然去問文科題瞭- -神經質的我..

而且..星期五廣播操完畢..滾翻課室見到ZX..

ZX抓住我曰:"你複習得怎麼樣了?"

我:"嚇.?應該可以過關."

ZX:"但是我怎麼總是見你去找地理老師啊?"

我:"嚇.??(更加驚嚇的嚇)有嗎?我已經少找很多了哦.."

ZX:"我總是見你跑到三樓啊.你好像放好多時間在地理上."

我:"我要補回來吖.我高一都沒聽過課."(難不成要我回答我是叔控.控到李樺身上了么..就算這麼說..小白兔不懂吖.....)

ZX:"我還跟他(李樺)開玩笑說要你做他科代呢."

我:"不要."

ZX(小白兔被嚇到了.):"你要分配好時間.現在水平測比較重要啊."

我:"我時間還有剩呢.."(邊說邊跑路- -)

話說..上星期我真的已經很少下去了好不好..只不過真係so unlucky以致次次都俾ZX抓到罷了.....

星期一..人家為避免無時間睇書複習以致忘記基礎..滾落去攞咗17張卷..點知剛剛收拾好..小白兔就出現瞭- -

星期二..做完題唔通唔對答案么?而且係我自己攞的..李樺根本唔在場嘛.....而且我無見到ZX..點解佢會知道瞭- -

星期三..本來套卷有28張的..我攞咗17張..加上手上有兩張..李樺仲差我9張嘛..我咪落去追數咯..點知佢搬句超行嘅話嚟敷衍我..

"依度(指佢疊亂七八糟嘅卷)有就有.無就無噶喇.你問理科班人攞咪得咯."

"問題係依家個個都話要用.無人俾我吖."

"佢哋好快用完噶喇.等等啦."

其實依段對話係走廊發生的..搞到人家理科班嘅人鬼咁好奇咁望出嚟- -(小白兔又無在場..結果佢點知道我落去瞭??)

星期四..除咗上完課要佢簽名..佢問我40分鐘-15分鐘=?嘅時候..根本無過對話嘛..SMS不算吧- -因為測完4堂之後..某人老點我攞翻曬D金榜答案俾54位同學瞭- -星期五嘅朝早仲外加一個攞埋卷嘅order..以致我早讀遲到..所以ZX睇到瞭- -然後就引發課間操之後嘅一段對話瞭- -

話說..其實我依家發覺...我根本無少搵瞭- -

好吧..我是大叔控- -

皆因我今日又滾落去半個鐘瞭- -為咗份52分嘅理科卷..

其實我加埋問咗15分鐘..剩餘嘅15分鐘係俾人問我的- -

再話說..今日三樓個辦公室人氣之鼎盛..原來個個都鍾意臨急抱佛腳的..我除外..我係發神經的.....


提起三樓..我終於記起我要update嘅原因瞭~

原因就係:

以后在五中校道上忽然看到某個T仔似的女人身邊有一個很高的男人千萬不要太驚訝.

我一次答曬好瞭..以後唔好個別嚟問我瞭- -

係真噶.佢哋已經拖瞭~原因同依個過程我自從聽聞幾次屬於佢兩個嘅對白之後就無興趣知道瞭..皆因我唔想上頭條..而該頭條題目係:"五中某名學生因好奇得知死黨被追過程.于炎熱夏天活活凍S."


很好~

依篇係我有史以來寫嘅最長.最流水帳的東西瞭~

而且.我有預感.

臭Yao睇完會有種砍S我嘅衝動~

很好.咁你男人以後都唔洗呷我醋瞭~(p.s:什麽男人.連我嘅醋都好呷嘅.要講呷醋都應該係我呷先嘛~切~)

  评论这张
 
阅读(55)| 评论(9)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018