注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夏洛妖风

写手歌狂追星叔控恋手写喜欢纸质书典型O型巨蟹狮子座的 - 妖风。

 
 
 

日志

 
 

6.30·Before exams..  

2009-06-30 22:55:49|  分类: 心情日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

某Yao甩拖瞭~只用瞭17天..

其实都差不多喇..适应期而已...大家唔好再问我瞭- -其实我都唔多清楚内情喇.....


好了..某Yao嘅事交代完瞭..

交代我自己嘅好瞭..

其实我係因为实在复习唔入脑先嚟更新的..

但係我突然发觉..除咗同某地理老师越嚟越有爱..越嚟越无奈嘅对话之外..实在无乜可以update瞭..

话说..近一个星期过得极其lucky..其实係lucky同无奈并重的...

lucky係因为最近7日..日日好似按钟咁..无论我搭早一班车定係迟一班车..更已经无论见唔见到陈伟..我行到后门果条路上..点都会见到某三人..于是..我就日日明明比佢哋早落车..但係最后结果係佢哋係校门口前一定会超我头的- -(某三人嘅步行速度真係...很令我无言..)

其实有D疑惑嘅係..以前从来未见过三个都咁早翻学校..尤其某个俾人话係见亲都迟到嘅人...但係唔知点解..自从水平测前见到之后..我就日日都见到瞭- -


再话说..依个星期嘅对话实在太经典瞭- -我同时发觉..某人嘅态度越嚟越恶劣- -存心玩我的...

某日地理课堂上.唔记得佢问起咩瞭.反正答案有风的.然后佢就无啦啦望过嚟瞭..其实都唔係无啦啦嘅..讲起风记起我..很正常..而且除咗同其他人提起我或者有其他人在场嘅时候..佢都係咁叫我的- -.

然后我发觉一个比较严重嘅问题係..MS自从ZX话同佢开过玩笑之后.佢就开始三番四次咁揶揄讽刺我数学差瞭- -什么人嘛..明明他自己也好不到哪里去...

又某日.两名学生(一名用作陪同)咨询佢个抢钱班.然后报名嘅时候.某人问人家个名点写.然后果名陪同嘅同学就话:"你做文科老师都唔识写字吖?"

某人(写完盖上笔盖以后很潇洒地望桌面一扔.但是笔是我的- -):"係吖.我係唔识写字噶.我洗乜识写字呢."

于是.我一边仇视佢一边偷笑一边攞笔....


某堂语文课上.对上一堂嘅课间.见到某人係17班.上课10分钟后.飞短问曰:"你係咪上完课准备走人瞭?"

答曰:"係啊."

我:"等等..落课去问嘢."

复:"走咗了."

我差点当堂冲到校道上..忽然有种俾人呃咗条短嘅感觉...


今日先係我报仇嘅日子..

话说.课间操时偷鸡去问题.有幅立意不明嘅图.无表明Q点经度.某人将Q点睇到去7.5°嘅地方.然后话:"依度有7.5°咪计到时间咯.依D数学嚟果啵.唔係地理."

我:"7.5°到120°E只係相差两个钟.点计."

某人又攞翻起张卷.自言自语曰:"係窝."

结果.係我发现仲有条虚线係中间(垂直的..)的..于是我话:"唔係窝..係条虚线度咪得咯.30°两个钟."

某人居然话:"90°六个钟."

我:"90°到120°两个钟."

某人断电一秒.然后话:"嗯.无错."我攞翻张卷.顺便话:"边个数学差D?"

某人无语~

下午.去问张模拟卷嘅题.问完.李桦问:"你咁急做依D卷做咩吖?"

我发觉我急才都唔可以睇少的.我答曰:"我得闲无嘢做."

李桦明明伸紧懒腰都笑到坐翻直瞭.跟住问我:"其他呢.历史呢?"

"历史笔记係屋企吖.要抄要开电脑.係学校点抄呢?"

"要抄嘅咩.唔係净係睇就得咩?"

"Benben要我抄- -"

"抄完记吖?"

"我边抄边记的."

"哦~咁政治呢?"

"政治都係屋企."

"仲有其他科呢?"

"语文我唔理都有百几分.英语靠语感.依家要上数学课瞭(刚好打钟.)"

"你三节数学?"(其实我成个下午节节落课都有落去- -仲要节节都问到打钟..然后就不断讲:"班主任课..一阵再嚟..")

"对."

其实我心谂:俾我学翻D数学睇你仲点串我...佢依家好似抓到我痛脚咁..次次都话我数学差- -而且我觉得..肯定係ZX上次make joke嘅时候同佢讲过我数学差瞭- -

其实我依家比较担心..某人态度变咁多..唔会真係要我做科代吧- -

虽则我对地理科代依个位向来颇感兴趣..但係我唔想做苦哩呢.(p.s:女人果然係口不对心的.- -)


好瞭..胡说八道完瞭~

收工训教~

  评论这张
 
阅读(51)| 评论(7)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018