注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夏洛妖风

写手歌狂追星叔控恋手写喜欢纸质书典型O型巨蟹狮子座的 - 妖风。

 
 
 

日志

 
 

9.13·教师节&前后两日经历...  

2009-09-13 15:30:04|  分类: 心情日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

个个都更新.我唔更新好似很不厚道的说...

其实我依家好眼训吖.....

 

高三吖高三..很无聊的说...

都唔知自己日日係学校做乜…听过嘅嘢都可以唔记得嘅.加上其实无几堂课我係认真听晒的…

一个星期翻六日.仲有两日有可恶嘅大测.小测无限量不定时供应.

据说大测係为咗等我哋对考试唔再有恐惧.我很乐意同你哋班老师讲.你哋嘅目的係唔会达到的= =

首先.面对高考唔紧张嘅果个学生你可以直接放弃都得瞭.

第二.依家之所以唔怕大测係因为根本无人看.神经.鬼同你自觉…唔识就打开书先係真理.~

第三.日测夜测.其实我会形成一种做练习嘅心态.话知佢错几多.难道各位领导想我抱住依种心态去考试?!

综上所述.点睇你哋嘅目的都唔会达到的.

 

好~讲翻D开心嘅事.

09.09.09.

很美好的一个日期.(除咗万恶的测验之外…)大叔嘅地理班终于开得成瞭.~我成个月都未上过咁舒服嘅地理课吖~~~~~

(好了.大叔.我以后都不会说你光坐着不干活了= =)

至于大叔找人的这个高超技巧…详情就参照某蚊的blog吧.

唔知道係咪大叔都兴奋过度.上课途中惊现"拉丁鱼"事件.

"阿斯旺水坝兴建以后.尼罗河的流速就减缓.所以有些东西就运不出去.因此出海口的拉丁鱼已经绝迹了."

全场同学肃静一秒.然后都是同一个动作.向左看.然后向右看.口中都是同一个词."拉丁鱼?"

正在所有人无比疑惑嘅时候.大叔说:"好似唔係拉丁鱼..沙丁鱼?"

全场再次同一个动作——笑趴~

拉丁鱼之后.又嚟一个"水运便利".运字嘅读法係粤语读音+普通话第四声.再次笑趴~

 

09.09.10

继续係一个比较美好嘅日子.其实年年依个日子对于我嚟讲都很美好的说~

中午又很乖咁翻咗小学.玩咗一个中午.然后攞住我嘅礼物(对.你哋无睇错.係我嘅礼物.教师节去探老师.有礼物嘅係我~噢耶~)心满意足咁翻五中瞭.

继而.下午问大叔见到礼物未.大叔话见到瞭.然后我问觉得如何.换嚟一条差D喷血嘅短信.

"有乜用?"

大叔你真的没有好好地看一下那张卡么.....

我发誓以后都不送这类东西给你了= =

 

09.09.11

下午同师奶去交钱俾大叔.

然后.我又习惯性咁趴係办公台嘅玻璃墙度.向大叔台面一望.发现一盒礼物上嘅红色卡纸.上边用银色笔写住:

Mr.Lee.:你用火一般的激情.带我们走进”地理”……(后面我唔记得瞭.)

睇完依句我就开始笑瞭.大叔仲一副茫然的样子.然后我叫师奶睇.大叔一见到我指住份礼物就自己都笑瞭.

师奶睇完话:"文采真好."

大叔话:"仲好?依家睇礼物好似要检查作业咁.逐行逐行睇先得."

我话:"我无写得咁'好'文采呢…"

大叔唔答我= =(其实我份礼物而已消失係佢台面瞭…)然后问师奶:"你果份呢?"

就大叔依个懒鬼= =居然用火一般的激情嚟形容佢…高二的师弟师妹们.只能话係你哋比较有激情.

不过.等下啦.等过咗半个学期你哋就知道佢火唔火噶喇~你哋唔觉得佢係冰我都觉得很好瞭~

 

最后.祈祷一下.希望下星期唔好闷死好瞭= =

  评论这张
 
阅读(62)| 评论(8)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018