注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夏洛妖风

写手歌狂追星叔控恋手写喜欢纸质书典型O型巨蟹狮子座的 - 妖风。

 
 
 

日志

 
 

7.21·最平淡的生日  

2010-07-22 04:34:15|  分类: 心情日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

18歲嘅生日,過得熱熱鬧鬧,開開心心.

睇翻上年生日會嘅相,先突然感到今年嘅生日過得幾平淡.

其實就等於係過咗無人催我做家務同part-time,外加有人請食飯嘅一日.

或者係因為今年係第一個無爸爸同我慶祝嘅生日?之前嘅18個生日,點都會有一個生日蛋糕在家中等我,但係今年無.

翻到屋企,烏燈黑火,老媽應該仲係花都(或者順德),當然,唔係想怪佢D乜,佢又真係好忙,到11點幾時收到媽媽嘅短,"沒有陪你過生日,sorry",眼淚竟然一下就落下.

 

其實今年連祝福都少收到,上年嘅生日收到好多好多零時嘅短,或者只係因為無見幾個月,大家嘅情分就生疏了?一陣莫名嘅空虛.

一兩個月尚且如此,如果係一兩年,十年?會唔會,已經忘卻彼此.

 

生日會亦都因為種種原因由大規模變成小規模,見住一個個話唔得閒嘅回覆,原來真係會好心痛.

我知道你哋忙,要翻工,諗住移到星期日就大家都得閒,點知都係唔得……

有D嘢,真係整定咗就無得變...

 

Anyway,希望現階段確認出席嘅真係會全部到場啦.

  评论这张
 
阅读(52)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018